Brouwerij Van Steenberge

Categorie: Dranken

Deel dit:

Rond 1900 telde de provincie Oost-Vlaanderen 664 brouwerijen. In 1932 was dat aantal gehalveerd en bleven er nog maar 306 van over, waarvan welgeteld 21 in het Meetjesland. In dat Meetjesland zijn er vandaag de dag nog slechts twee actieve brouwerijen waaronder Brouwerij Van Steenberge, gelegen aan de mooie Lindenlaan in het centrum van Ertvelde.

Brouwerij Van Steenberge staat garant voor onafhankelijkheid, vooruitgang en groei. Ze legt de nadruk op traditionele brouwkunst aangepast aan de technologische evoluties en garandeert betrouwbare kwaliteit en service. Respect voor de medewerkers en zorg voor het milieu staan centraal in het beleid.

Het bekendste bier is Augustijn. In 1978 verwierf de brouwerij het recept van het bier dat de Paters Augustijnen in hun klooster te Gent brouwden sinds 1295. Het gamma werd in 2009 uitgebreid met Augustijn Donker. De introductie van dit nieuwe bier was een ideale gelegenheid om tot een frisse en hedendaagse restyling van Augustijn Blond en Augustijn Grand Cru over te gaan. Tegelijk is Augustijn hét bier van het Meetjesland, door een actieve ondersteuning van tal van evenementen en organisaties in de eigen regio

Adresgegevens

Adres : Lindenlaan 25, Ertvelde 9940 Evergem, België