Pomme Charelle

Categorie: Dranken

Deel dit:

De Pomme Charelle is een aperitief- of dessertwijn die op ambachtelijke wijze wordt bereid uit zorgvuldig geselecteerde appelen en volgens een 100 procent natuurlijk proces.
Deze pittige en fruitige wijn dankt zijn karakteristieke aroma aan de langdurige gisting (min. 2 jaar), de rijping ‘sur lie‘ (op droesem) en de veroudering op vat. Het hogere alcoholgehalte (14.5°) wordt bekomen door zuivere suikers en zuren (citrussap) aan het vers geperste appelsap toe te voegen.
De Pomme Charelle wordt ondermeer gedronken bij gevogeltepastei, sterke kazen, chocolade… , als aperitief- of dessertwijn, maar ook als wijntje tussendoor.

Pomme Charelle is van bij het begin actief lid van de coöperatieve mmm…eetjesland. Hierdoor krijgt de naam steeds meer naambekendheid en kan je hem her en der in de streek terugvinden.
Het is ook mogelijk om een bedrijfsbezoek te organiseren. Jaarlijks wordt de wijnmakerij bezocht door tientallen groepen die, bijvoorbeeld in het kader van een daguitstap, kennismaken met het bedrijf. Het bezoek omvat een geanimeerde uitleg, een demonstratie en natuurlijk ook de degustatie van de Pomme Charelle.

Adresgegevens

Adres : Aardenburgkalseide 342, 9990 Maldegem, België