Onderwerp

De korte keten biedt boeren meer inkomsten en controle over de verkoop van hun producten, waardoor ze kunnen investeren in de kwaliteit van hun producten en beter kunnen voldoen aan de wensen van consumenten, terwijl ze ook bijdragen aan de lokale economie.

Voordelen van de korte keten voor boeren

Ook boeren profiteren van de korte keten, aangezien ze meer inkomsten kunnen verdienen en meer controle hebben over de verkoop van hun producten. Hieronder bespreken we enkele belangrijke voordelen:

  • Meer inkomsten: Doordat boeren rechtstreeks met consumenten zaken kunnen doen, krijgen ze meer inkomsten voor hun producten. Hierdoor kunnen ze meer investeren in hun landbouwbedrijf en in de kwaliteit van hun producten, wat op termijn weer leidt tot nog hogere inkomsten.
  • Meer controle over de verkoop: Boeren die deel uitmaken van de korte keten, hebben meer controle over de verkoop van hun producten. Hierdoor kunnen ze de prijs bepalen die ze willen vragen voor hun producten en krijgen ze meer inzicht in de vraag naar hun producten. Dit stelt boeren in staat om beter aan de wensen en behoeften van hun consumenten te voldoen.

Bijdragen aan de lokale economie: Door deel te nemen aan de korte keten, dragen boeren bij aan de lokale economie. De verkoop van hun producten aan consumenten in de buurt betekent meer geld voor de lokale gemeenschap, waardoor ook andere bedrijven kunnen profiteren.

Schrijf je in voor onze nieuwbrief!

voorgesteld artikel

Reportage 'Boerenmarkt Kaprijke'
23-03-2024
AFGELOPEN: Win ondersteuning voor jouw korte keten idee!
26-01-2024
Publicatie: Verhalen tussen grond & gezond
29-06-2023
De kracht van lokaal: Hoe jij kunt bijdragen aan de korte keten
29-03-2023
Korte keten: wat is het en waarom is het van belang?
20-01-2023
Hoe werkt de korte keten?
04-02-2023
Voordelen van de korte keten voor boeren
25-01-2023
Voordelen van de korte keten voor toekomstige generaties
04-02-2023