Contact

Contacteer ons

Wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Heb je een vraag voor een van de projectpartners? Ben je een aanbieder van korte keten producten en sta je nog niet in de lijst? Heb je een inspirerend voorbeeld of heb je een relevante vraag? Aarzel niet om ons te contacteren!

Getuigenissen

We kozen er bewust voor om de uitbreiding van onze coöperatie mogelijk te maken met behulp van onze vaste klanten. Mensen die supporters zijn, die de kwaliteit van onze groenten waarderen en die in onze visie geloven, al stellen ze ook kritische vragen. We wilden niet afhankelijk zijn van een bank. 139 mensen werden de voorbije maanden coöperant en brachten samen meer dan 250.000€ mee, goed voor de aankoop van twee extra hectare grond en enkele investeringen
Coöperatie

Mijn droom voor korte keten is dat we ons algemeen meer bewust zijn van de samenhang van alles: landbouw, natuur, landschap, gedeelde ‘common’ plekken; boeren en alle mensen, bodem, voeding, aarde, dieren, … Goed en gezond telen, goed en gezond eten, goed en gezond leven en samenleven, een veerkrachtige lokale landbouw, een veerkrachtige lokale gemeenschap, … Dat we ons ervan bewust zijn hoe belangrijk en tof het is, en daarom bereid er moeite voor te doen.
Consument

Als we ‘s morgens ons kraam hebben opgezet op de Boerenmarkt, is het meestal nog rustig en dan zie je telkens marktkramers van het ene kraam naar het andere gaan om bij elkaar te kopen. En ondertussen krijgen en geven we ook advies. Of ontstaan er andere dingen. En ‘t is gewoon zo’n wijze bende. Ik zou het echt niet meer willen missen.
Producent

Korte keten zal op lange termijn de landbouw in ons drukbevolkt stukje Europa redden. Wanneer de wereldmarkt niet meer op Belgische peren en Vlaams varkensvlees zit te wachten, kan korte keten zorgen voor welvaart in de eigen buurt.
Consument